Mister Belgian Style
Nog meer wedstrijden
Verkiezingen
Model Info »» Contacten »» Wedstrijden »» Mister Belgian Style
Mister belgian Style is één van de talrijke Mister verkiezingen in België. Als fotograaf heb ik één jaar deze verkiezing gevolgd.
-

-

Een verkiezing zoals Mister Belgian Style moet je doen voor de fun, de gezelligheid: samen in groep uitgaan, disco-bezoek, een reis naar het buitenland, samen een show voorbereiden enz. Je leert in groep samenwerken (dit is zeer belangrijk in onze geïndividualiseerde wereld).

Vroeger heb ik nog gefotografeerd voor andere verkiezingen en gezeteld in de jury. Als fotograaf heb ik in 2011 de modellen van Mister Belgian Style gevolgd, ik werk liever voor de underdog dan voor een grote verkiezing met veel te lange tentakels. Mister Belgian Style heeft blijkbaar geen website meer (als je een zoekterm ingeeft in Google kom je op deze pagina terecht), en ook hun facebookpagina is niet meer bijgewerkt.

Belgium Model Academy heeft toen onder ander een gezamelijke fotoshoot georganiseerd voor de modellen. De fotografen hebben hier volledig gratis gewerkt (dat is een kenmerk van BMA). Natuurlijk begeleiden de fotografen van Belgium Model Academy de modellen individueel en in groep (los van de verkiezing). Voor ons speelt het geen rol dat je al dan niet deelneemt aan een verkiezing.

Mister Belgian Style is een beetje cavalier seul en doet nauwelijks mee aan het "circus van verkiezingen": Miss Gent gaat op bezoek bij Mister Ledeberg, Mister Ledeberg doet een akte de présence bij Mister Belgium Personality, en de modellen van Mister Belgium Personality worden dan op hun beurt verwacht bij een show van Miss Plus.... Op de persvoorstelling van Mister Belgian Style waren dan ook geen deelnemers aan andere verkiezingen.

De modellen van bepaalde verkiezingen hebben geen week-end meer vrij in de drie maanden voor de finale, ze worden van de ene persvoorstelling naar de andere défilé gestuurd. Vaak worden de organisatoren vergoed voor de aanwezige modellen, maar de modellen krijgen geen cent (vervoerskosten worden ook niet vergoed). Die verplichte aanwezigheid telt mee voor de uiteindelijke puntentelling (hoeveel wordt echter nooit vermeld). Heb je trouwens al gemerkt dat de exacte punten nooit vrijgegeven worden (er is ook geen externe controle). Je kan duizenden SMS stemmen hebben, maar wie controleert of deze cijfers wel kloppen?

En je moet niet bang zijn dat je niet geselecteerd zou zijn voor de finale: als je voldoende sponsorgeld kan vinden zit je altijd in de finale, want er zijn altijd te weinig kandidaten. Ik krijg dergelijke sms-berichten van alle modellen die ooit een fotoshoot met mij gedaan hebben.

Index: Contacten in de modellenwereld: de Miss- en Mister wedstrijden.