Fotomodellen: de voorbereidingen
voor de dag van de fotoshoot
Voorbereidingen
Model Info »» Informatie »» Voorbereidingen voor een fotoshoot
Kom niet onvoorbereid naar een fotoshooting. Dit kan zowel een eerste fotoshoot voor een portfolio, een casting of een shooting voor een opdrachtgever zijn. Er zijn een paar dingen waarop je moet letten, zowel vr de shooting, als op de dag van de shooting zelf. De meeste tips zijn vooral bedoeld voor mannelijke modellen.
-

-

Je weet niet welke kleren je op een eerste fotoshoot moet meenemen?
Op deze pagina heb je zeer concrete tips, met waarom je die kleren moet meenemen.

De week vr de shooting

Begin geen zonnebankkuur de week voor de shooting zeker als je niet weet hoe je huid op de extra straling zal reageren. Als het tegenzit krijg je een lelijke rode kleur. Een zonnebankkuur moet je minstens een maand vooraf beginnen om een mooi en natuurlijk resultaat te bekomen. Regelmatig gaan zonnen is aangewezen voor fotomodellen. Daardoor kan je de gradaties op je armen wegwerken (t-shirt lijn) en krijg je een mooie teint. Vergeet niet ook onder je armen te bruinen.

Verzorg je huid Jeugdpuisjes zijn een natuurlijk verschijnsel: het zijn de talgklieren die extra veel talg produceren (talg is een natuurlijk vetstof om de huid en haren soepeler te houden). Er wordt zoveel talg geproduceerd dat de porin verstopt geraken en ontsteken. Tweemaal per dag wassen zal in de meeste gevallen voldoen; gebruik daarvoor een milde detergent (vloeibaar wasmiddel zoals Clerasil wasgel) en geen zeep die resten kan achterlaten. Laat je informeren in een Bodyshop of bij de apotheker.

Indien je toch een onregelmatige huid hebt zal je een "fond" moeten aanbrengen (fond-de-teint of fondation). Informeer je vooraf over de verschillende produkten. Er kan veel weggewerkt worden met Photoshop, maar bij een fotoshoot voor een bedrijf is daar geen tijd voor.

Zorg dat je d'er netjes uitziet Zorg dat je netjes geschoren bent (voor jonge modellen is een donsachtige moustache not done). Scheer je okselhaar: het kan zijn dat er foto's genomen worden in een marcelleke.

Schrijf de datum in je agenda Bij 90% van de afspraken komt het model niet opdagen omdat hij de datum vergeten was. Een afspraak voor een shooting is een wettelijke verbintenis (een email-bericht is voldoende, er hoeft niets 'getekend' te worden om geldig te zijn)

De dag voordien

Controleer dat je de juiste kleren en accessoires meehebt en leg ze klaar. Gebruik liefst een rugzak (eventueel een koffer), zeker geen plastiekzak. Een rugzak is heel gemakkelijk op verplaatsing. Tijdens de shooting moet de inhoud van je broekzakken in de koffer.

Was er een thema voorzien? Waren er specifieke eisen kwa kledij? (let op het thema).

Neem minstens zowel een t-shirt als een hemd mee. Een jeansbroek is altijd een must.

Voorzie de nodige accessoires om rond je lijf te hangen (een extra riem, leren armband, ketting,...). Deze accessoires kan je eigenlijk altijd meenemen.

Belangrijk: zorg ook dat je je haar kan veranderen: een bandana, een petje, een muts,...

Zorg dat je het GSM-nummer van de fotograaf of opdrachtgever meehebt op de dag van de shooting Aansluiting gemist, de trein ging de verkeerde kant uit, de bus zat zonder mazout, er kan zoveel mislopen. Soms moet de fotograaf een studio huren en het is een klein teken van respect telefonisch te melden dat je te laat zal zijn.