Sedcard en gedrukte jaarboek
Dit zijn je visitekaartjes als fotomodel
Sedcard en jaarboek
Model Info »» Informatie »» Sedcard en jaarboek
Een echte fotobooek is nog eens iets anders dan een profiel op Facebook!
Als toekomstig fotomodel toont dit aan dat je je echt wilt inzetten om door te breken. Maar zo'n jaarboek is ook ideaal om aan familie en vrienden te tonen.
-

-

Het buzzwoord is tegenwoordig dynamisch portfolio. Dit is een kaft waaarin je je sedcard opneemt, maar ook je beste foto's. De foto's schik je naargelang de opdrachtgever. Het is zinloos je portfolio te beginnen met foto's in stadskledij als je een shooting voor beachwear moet doen.


New Models Agency Munchen

Sedcard

Een Sedcard is het visitekaartje van een fotomodel. De naam is vermoedoedelijk afkomstig van Sebastian Sed (van het modellenbureau Parker-Sed), maar je zal soms ook de benaming "comp-card" of composiet tegenkomen. De bedoeling is alle model-gegevens op één kaart te verzamelen (in de jaren '60, dus voor de komst van de computer!) Oorspronkelijk was een sedcard gewoon een modelkaart in een fichebak.

De afmetingen van een sedcard gaan van visitekaartje tot A5 en bevatten op de voorkant een gezichtsfoto met oogcontact (model kijkt in de lens = headshot) en de modelgegevens (maten, kleur ogen en haar, contactgegevens,...). De achterkant bevat één of meerdere foto's (geen reklame voor Presto print of het bedrijf die je kaartes gratis gedrukt heeft).

Het is de bedoeling dat deze kaartjes achtergelaten worden bij agentschappen en dergelijke. Tegenwoordig worden portfolio's vooral via het internet verstuurd (portfolio op een modellensite of verstuurd via mail). Het voordeel van de sedcard is dat er iets concreets achtergelaten wordt. Je komt uiterst professioneel over als je een visitekaartje kan presenteren.

De sedcard die hier getoont wordt mist aan variatie (zelfde kleren, zelfde lokatie) en kan dus beter. Zowel modellen als agentschappen kunnen sedcards aanmaken.

Soms plaatsen modellenbureaus de sedcards van modellen op een website.

yearbook

Jaarboek

Als je een paar shootings hebt meegemaakt met verschillende fotografen, dan heb je voldoende goede foto's om een echt fotoboek samen te stellen. Van de meeste fotografen heb je talrijke foto's ontvangen, maar niet alle foto's zijn even geschikt om opgenomen te worden in een boek dat de aandacht moet trekken. Wij helpen je bij het selecteren van de foto's en opstellen van je fotoboek. Met een dergelijk boek kan je met een gerust hart naar een modellenbureau stappen. Het boek zal foto's van verschillende fotografen bevatten (verschillende stijlen) maar ook verschillende soorten shootings (klassieke portfolio, themashoots, opdrachten, studiowerk,...) Een bewijs dat je ervaring hebt!

Met een dergelijk boek bouw je eigenlijk verder op een typische traditie van de amerikaanse hogescholen: de yearbook. Maar je boek moet zich niet beperken tot foto's van je shootings, maar moet aangeven dat je brede interesses hebt. Het is eigenlijk de vervanger van de traditionele fotoalbum van je ouders.

Zelfs al heb je niet de bedoeling van fotomodel te worden (veel jongeren poseren gewoon voor de fun), toch kan je een jaarboek nuttig gebruiken: om te showen op feestjes, bij vrienden en familie, op school,... Het is nog eens iets anders dan een profiel op facebook!

Een boek met stevige kartonnen kaft en glanzend papier zal je uiteindelijk minder kosten dan de foto's individueel uit te printen! Het boek wordt digitaal gedrukt en de kwaliteit is beter dan die van de printouts die je met een inktjet printer kan bekomen. De layout van de pagina's kan je zelf aanpassen en je kan teksten bijplaatsen.