Index

Model Info

International Shooting days

De internationale shooting days worden georganiseerd door Belgium Model Academy vzw, een vereniging van internationale fotografen. Deze organisatie is in 2004 ontstaan naar aanleiding van verschillende klachten van modellen: onbetrouwbare fotografen, fake modellenbureaus, foute informatie... Vanaf het eerste jaar werden er aktiviteiten georganiseerd: de eerste jaren vooral in het noorden van Frankrijk, later in België en Duitsland. De organisatie wilt zich profileren als een betrouwbare vereniging en rekent geen kosten aan (behalve castings).

De events worden meerdere keren per jaar georganiseerd door een groep fotografen die ervaring hebben en opdrachten gedaan hebben voor modellenbureaus. Ze weten dus goed hoe ze modellen moeten begeleiden, en ze weten ook welke foto's geschikt zijn voor een portfolio.

Er wordt een huis verhuurd zodat je ter plaatse kan logeren. Omdat we internationaal werken zijn sommige modellen uren op de baan of op de trein. Door een huis te voorzien als base camp moeten we niet wachten tot de mensen aanwezig zijn.

Iedere dag gaan we naar een verschillende lokatie. In de namiddag is er ook de mogelijkheid om een fotoshoot in één van de studio's te doen. De hoofdmaaltijden worden in het huis voorzien.

's Avonds kan er concrete informatie gegeven worden over modellenbureaus en opportuniteiten. Deze website had vroeger meer dan 50 pagina's boordevol informatie (maar niet meer echt actueel). Deze praktische en actuele informatie wordt nu gegeven tijdens de shooting days.

Leren catwalk lopen

Tijdens de shooting days kan je ook catwalk leren lopen (op aanvraag). ER zijn twee elementen van belang bij een défilé:

Dit is de website waar je meer informatie kan vinden:
International Shooting days
Planning - lokaties - thema's - fotografen