Een ideale shooting plaats
Voor een eerste fotoshoot met nieuwe fotomodellen
Kruidtuin
Model Info »» Informatie »» Eerste kennismaking
Een ideale lokatie voor een eerste fotoshoot, zowel in de winter als in de zomer: de Botanique (Kruidtuin) in Brussel.
-

-

Bar Botanique

Bota-bar
Let op als fotograaf voor de kleurverschillen tussen de buitenlicht en de binnenverlichting (halogeenspotjes).

Opgelet: er is blijkbaar een nieuwe politiek in de Botanique. Fotograferen kan niet meer (je moet binnen in de Bota-Bar). Aanvraag ingedient, en français zoals het hoort, na 2 jaar en 10 dagen nog geen antwoord. Ik veronderstel dat ze de aanvraag verloren zijn.

Bij een eerste shooting met een onbekende fotograaf kies je als plaats van samenkomst een openbare lokatie: dit kan bijvoorbeeld loket 1 aan het treinstation zijn, of de ingang van de Botanique in Brussel. Voor modellen is dit de juiste en veilige manier van doen. Ga nooit naar het huis van de fotograaf als je niet vergezeld bent! Een samenkomst op het kantoor van het modellenbureau is natuurlijk ook goed.

Shooting aan de Kruidtuin in Brussel

De Kruidtuin wordt beheerd door de Waalse gemeenschap. 's Avonds en 's nachts zijn er aktiviteiten voorzien. Overdag (en dan vooral zondag voormiddag) is het heel rustig, ideaal voor een shooting. Vroeger hadden de bewakers geen bezwaar als je foto's neemt (en zelfs een volledige fotoshoot organiseert). Nu is dat niet meer mogelijk. En probeer eens een paar foto's te nemen in de nabij gelegen City 2: binnnen de korte keren wordt je omringd door een bende bewakers.


Deze plaats was ideaal voor een kennismakings-shoot met beginnende modellen: het is centraal gelegen, zodat je de lokatie relatief gemakkelijk kan bereiken (halverwege tussen het Noord- en het Centraal Station). Het is een open ruimte, zodat nieuwe modellen zich niet ongemakkelijk moeten voelen, en zondag 's morgens is het heel rustig. In de zomer kan je het park gebruiken, in de winter kon je de shoot binnen houden (het is er altijd lekker warm!) Na de shooting kan je iets gaan drinken in de bar. Zondag morgen kan je heel gemakkelijk parkeren, zelfs voor de deur aan de Koningsstraat 236.Binnen heb je grote ramen, zodat je altijd voldoende licht hebt. Er zijn verschillende trappen die als achtergrond gebruikt kunnen worden, maar ook de kleine serre is bruikbaar. De mogelijkheden (achtergronden, décors) zijn wat beperkt voor een uitgebreide shooting, maar als je binnen en buiten kan combineren, dan ben je wel een paar uren zoet. De hele omgeving is bruikbaar als achtergrond: het nabijgelegen kanaal, de gebouwen van de Vlaamse gemeenschap aan de Koning Albert-II laan, de muren met tags in de buurt,...

Je zou een shooting willen meemaken of fotomodel willen worden maar je weet niet of je geschikt bent?

Ik organiseer een testshooting van maximaal een paar uren. Nadien bekijken we de foto's, wat je beste punten zijn en waarop je moet letten. Dit is ook de gelegenheid om alle mogelijke vragen te stellen.

Je ontvangt de bewerkte foto's binnen de week. De shooting kan op een lokatie naar keuze plaatsvinden.

Jaarlijks voorzie ik meerdere shootings in samenwerking met verschillende fotografen, in België en in het buitenland, zie daarvoor Belgium Model Academy. Hoewel er meerdere modellen en fotografen aanwezig zijn wordt er indivudueel gewerkt, dus één model - één fotograaf.

Zelfs als je beslist dat het modellen-werk niets is voor jouw, toch heb je een reeks goede foto's, genomen door verschillende fotografen, op verschillende plaatsen. En het is altijd een leuke ervaring geweest.