Ik wil model worden!
Mannelijke portretfotografie en portfolio
Modellen info
Index »» Model Info

Jongens in magazines,
advertenties,
promo-boys,
mister-verkiezingen,
mode-défilés in disco's,
catwalk en shows.
Zou jij daar ook aan willen deelnemen?

Modellen: betaal nooit geld aan modellenbureau's!!!
Deze "agentschappen" zijn oplichters!

Een modellenbureau moet niet op zoek gaan naar modellen, maar naar opdrachtgevers...
Als je op de website van een modellenbureau leest : "Wil je ook model worden?" ben je aan het verkeerde adres.
Dit is een bureau die op kosten van modellen leeft.

-

-

Model 3.0 - Casting Team

Model 2.0

Er is heelwat gewijzigd in de modellenwereld, sinds ik deze site opgestart heb, zo'n 20 jaar geleden.

Bepaalde zaken zijn er natuurlijk niet veranderd, de grote hoeveelheid waardeloze modellenbureaus, vaak zelfs zonder ondernemingsnummer, die via facebook (de moderne hype) talrijke betaalde opdrachten beloven.

Voor je in zee gaat met een modellenbureau, vraag hun ondernemingsnummer: als je betaald wilt worden moet er gefaktureerd worden aan de klant, en dit kan enkel als de onderneming een ondernemingsnummer heeft. Zelfs ik heb een ondernemingsnummer, dat is gewoon verplicht van zodra je professionele aktiviteiten doet (tot 10 jaar geleden was fotografie wettelijk een professionele aktiviteit).

Facebook is the place to be

Facebook is tegenwoordig de beste manier om je voor te stellen (dat schreef ik tien jaar geldenen). Maar gebruik daarvoor niet je eigen profiel, waaar iedereen commentaar kan plaatsen en foto's uploaden. Modellenbureaus zijn niet geinteresseerd in wat je gegeten hebt en waar. Teveel naar fuiven gaan heeft een slechte invloed op je reputatie als betrouwbaar fotomodel.

Gebruik een apart profiel (en laat die "official" achterwege) en pas die aan voor je doelpubliek. Je zet er je foto's in aparte mappen per shooting met vermelding van fotograaf en wat meer informatie over de shooting zelf. Verwijder alle waardeloze berichtjes (zoals waaow! cutie! BG! enz). Die zijn misschien strelend voor je ego, maar modellenbureaus hebben er niets aan als ze door pagina's en paginas berichten moeten ploeteren.

Maak het de modellenbureaus gemakkelijk, door een ordentelijke organisatie te voorzien met mappen. Plaats slechts één of twee foto's op je timeline, de rest in folders. Kiss-kiss fuck-fuck, daarvoor dient je normale facebookpagina. Je mag de foto's trouwens op beide profielen zetten.

Weersta aan de drang om alles op je modelprofiel te dumpen. Een paar goede foto's per shoot zijn voldoende. Zorg dat de foto's een meerwaarde brengen (geen vakantiefoto's, geen foto's van op fuiven, enz). Een model-foto moet direct opvallen, en niet omdat er vrienden of kennissen op de foto staan.

Bij een model-foto sta ja altijd alleen (behalve bij een duo-shoot). Geen afgesneden foto's aub (waarvan je nog een halve arm van een tweede persoon ziet. Dit komt echt niet professioneel over!

Beroepsfotografen leveren doorgaans maar één enkele foto (in een advertentie in de krant staat er ook maar één foto). Hoe meer foto's je plaats, hoe groter de kans dat er rommel tussen zit. Modelscouts hebben een zesde zintuig om junk te detecteren.

Op je modelprofiel voorzie je ook contactmogelijkheden. Een normaal mail account en een gsm nummer zijn absoluut noodzakelijk: mails die via facebook verstuurd worden gaan vaak verloren of verdwijnen in de spam-mailbox (die niemand leest).

Facebook is wel leuk, maar een trapje hoger staan de contactsites tussen modellen en fotografen (niet alle sites zijn even betrouwbaar).

Indexpagina Modellenwereld
Met wie kom je allemaal in contact als beginnend model en op wat moet je letten.

Praktijkgerichte informatie
Deze pagina's zijn samengesteld naar aanleiding van de vele vragen van modellen.

Maar eigenlijk zitten we al aan Model 3.0!

Casting Team, een zeer betrouwbaar bureau (ik heb al een aantal mensen doorgestuurd) zoekt vaak heel specifieke profielen. Ze doen dat niet met een advertentie in de krant, een, ze gaan direct kijken daar waar modellen met potentieel zitten: instagram, facebook, tiktok.

Produkten worden natuurlijk nog steeds gepromoot via de klassieke kanalen (denk maar aan reklame in de bushokjes), maar ook meer en meer via instagrammers die reeds een groot aantal volgers hebben. Nu is het tijd om wakker te schieten!